CONTACT

S.C. CRISTAL SERVICES GROUP S.R.L

J02/2414/2006

CUI RO 20124542

Comanda Scroll UP

Sediu Social

Al. Ulise 7, bl. Y12, sc. C, ap.5

Arad - Jud. Arad

Cod Postal 310422
   

Punct de lucru

Str. Sadinei, nr. 1, sector 6,

Bucuresti Cod Postal 060623

Scroll UP

SC Cristal Services Group SRL - Pagini Aurii

office@dezinsectieinbucuresti.ro

Prestari servicii dezinsectie, deratizare, dezinfectie si deparazitare in Bucuresti si in toate judetele tarii

SERVICIILE NOASTRE

CRISTAL SERVICES GROUP

SC Cristal Services Group SRL_logo

Dezinfectia reprezinta intrebuintarea diferitelor metode pentru distrugerea formelor adulte si de rezistenta a microbilor din aer, de pe obiecte, tegumente si instrumente.

Se folosesc agenti fizici (raze solare, ultraviolete artificiale) si chimici.

Dezinfectantul este o substanta chimica ce poate distruge microorganismele patogene. Solutia dezinfectanta – antiseptica – este un amestec de lichide bactericide, constituit din cel puţin 2 substanţe, dintre care una este substanta dizolvanta, iar cealalta este substanta dezinfectanta.

Dezinfectarea incaperilor din unitătile sanitare se face cu solutii dezinfectante ca: var cloros, bromocet, etc, avand concentratii diferite in functie de scopul pentru care este folosită incaperea respectiva.

Se va dezinfecta orice obiect care vine in contact cu omul bolnav: mobilier de lemn, plastic sau fier, sistemul de incalzire si iluminare (radiatoare, becuri, globuri), noptiere, carucioare, brancarde, telefon, usi ferestre, echipament de protectie si de lucru, lenjerie, a obiectelor cu ajutorul carora s-au captat produsele biologice sau dejectiile (plosca, bazinet, tavita renala, sticlute de analize – dar in ultima vreme se tinde ca toate acestea sa fie de unica folosinta sau macar sa fie folosite de un singur pacient pe timpul spitalizarii sale si apoi incinerate).

SCOPUL SI TERMINOLOGIA DEZINFECTIEI

Prin contaminare, se intelege prezenta agentilor patogeni.

Prin infectie se intelege relatia dintre microoganism si macroorganism, adica patrunderea agentului patogen in tesuturile vii, pe care le paraziteaza.

Prin dezinfectie se intelege in mod uzual complexul de masuri care se aplica pentru decontaminare si prin care se urmareste distrugerea, indepartarea sau micsorarea numarului agentilor patogeni si conditionat patogeni de pe diverse elemente ale mediului extern pana la o limita la care prezenta acestora sa nu mai prezinte riscul de producere a unei infectii.

Dezinfectia este un proces chimic care elimina organismele microbiene in crestere, dar nu

neaparat formele rezistente, sporii.

Prin dezinfectant se intelege produsul sau substanta care are capacitatea de a distruge sau

neutraliza agentii infectiosi din mediul extern.

Prin antisepsie se intelege complexul cu masuri prin care se distrug sau se indeparteaza partial germenii patogeni de la diferitele elemente ale mediului extern la o limita la care prezenta foarte redusa a acestora sa nu mai permita posibilitatea de transmitere si producere a unei infectii.

Prin antiseptic se intelege produsul utilizat si metoda care permite realizarea antisepsiei.

Prin asepsie se intelege absenta oricarei forme de viata de pe o suprafata.

Aseptic este termenul utilizat pentru un obiect pe care nu se gaseste nici o forma de viata.

In functie de scopul urmarit deosebim:

1. Dezinfectia profilactica urmareste prevenirea aparitiei si raspandirii bolilor infecto-contagioase. Se aplica in colectivitate.

2. Dezinfectia curenta – continua – urmareste distrugerea germenilor in focare.

Se aplica produselor eliminate de bolnavi si purtatorilor de germeni.

3. Dezinfectia terminala – radicala si imediata a incaperilor si a inventarului.

 

PROCEDURA GENERALA DE DEZINFECTIE PRIN NEBULIZARE

Nebulizarea (dupa caz, termonebulizarea), nebulizare cu ajutorul nebulizatoarelor ULV (ultra low volume) – generatoare de ceata rece.

Dezinfectia prin nebulizare (ULV) – reprezinta  procedura care se realizeaza cu ajutorul unor aparate speciale denumite ULV (ultra low volume) cu ajutorul carora se pot dispersa substantele dezinfectante in particule de ordinul micronilor 5-50, astfel incat substanta dezinfectanta este pulverizata pe toata suprafata, realizandu-se astfel o dezinfectie profesionala.

Dezinfectantii utilizati in procesul de nebulizare vor avea urmatoarele caracteristici si anume:

 • tipul de preparat va fi o solutie gata de utilizare pentru dezinfectia prin nebulizare;

 • aria de utilizare: unitati sanitare, scoli, gradinite si spatii publice;

 • spectrul de activitate: bactericid (EN 13727), levurcid (EN 13624), virucid (EN 14476) ;

 • sa se regaseasca in Registrul National al Produselor Biocide; in termen de valabilitate, precum si sa aiba etichete in limba romana;

 • timp de actiune prevazut in aviz.

Preparare si mod de utilizare prin Nebulizare :

 1. se va masura volumul incaperii dorite efectuandu-se cubajul;

 2. se imbraca echipamentul de protectie;

 3. se utilizeaza in absenta personalului, cu aparatele Aerojet sau Nebulizator ULV;

 4. se pregateste substanta de lucru in cazul ULV, in cazul produselor gata de utilizare (Aseptanios) se alimenteaza direct rezervorul fara a se face dilutie, respectandu-se fisa tehnica a fiecarui produs;

 5. se alimenteaza aparatul in compartimentul rezervor;

 6. pornirea cu intarziere care permite operatorului sa paraseasca incaperea inainte de inceperea tratamentului;

 7. ventilarea camerei

 

Metoda cea mai utlizata de catre prestatorii de servicii DDD dar si cea mai eficienta este aplicarea cu generatori ULV ceata rece.

Fiind particule foarte mici de ordinul micronilor (20-50 microni) acestea plutesc in aer ocupand tot volumul incaperii.

Daca pulverizarea se face cu un volum mare de solutie senzatia in incapere va fi de `ceata`. Ceata rece este denumirea pulverizarii ULV ce are la baza ca si solvent  al solutiei de lucru apa. In principal acest tip de tratament se foloseste la interior, avand o cantitate foarte mica de produse iritante sau deloc.

Echipamentele care genereaza ceata rece pot fi alimentate pe energie electrica sau pe benzina. Primul tip poate fi utilizat si la interior dar si la exterior.

 Particula este pulverizata in aer iar apoi aceasta se aseaza pe toate obiectele si suprafetele din incapere. De asemenea prin crearea de ceata in tot volumul incaperii se va dezinfecta si aerul. Elimina rapid 99,999% din microorganisme in mai putin de 10 minute chiar si in prezenta materiei organice.

Dezinfectantul este utilizat pentru suprafete dure, mobilier, pardoseli, pereti si usi in sectii de spital, clinici si laboratoare; are un spectru larg de dezinfectie si decontaminare pentru suprafete dure in unitati clinice, sali de operatie, unitati de terapie intensiva, sectii de accidente si urgente; curatarea si decontaminarea materiei organice de pe pardoseli, suprafete; curatare si dezinfectarea materiei organice de pe pardoseli, suprafete; curatare si dezinfectare de rutina pentru suprafete dure si echipament, precum banci, pardoseli, pereti si usi, dulapuri, centrifuge si recipiente.

Inainte de inceperea tratamentului Beneficiarul va pune la dispozitia Prestatorului spatiul ce urmeaza a fi tratat. Spatiile supuse tratamentului de dezinfectie trebuie sa fie curate dar sa nu fie umede. Nebulizarea pentru fiecare spatiu in parte dureaza intre 1-3 minute.

Beneficiarul va avea in vedere urmatoarele masuri in randul personalului angajat sau a altor persoane care pot intra in contact cu substantele dezinfectante in momentul pulverizarii:

 1. sa anunte verbal sau prin alte mijloace toti angajatii proprii sau alte persoane din exterior cu care conlucreaza si care pot veni in contact cu substantele biocide, sa anunte despre existenta acestora;

 2. se recomanda aerisirea inainte de inceperea programului minim 30 de minute;

 3. stergerea suprafetelor atinse frecvent;

 4. in caz de inghitire se bea apa din abundenta si se sta intr-un loc cu aer proaspat;

 5. in caz de contact cu produsul se indeparteaza imediat hainele contaminate cu produs;

 6. in caz de contact cu pielea se va clati bine cu apa.

 7. dezinfectantul a fost utilizat conform fisei tehnice a produsului.

 

Dupa terminarea tratamentului accesul este strict interzis in zona tratata pana la scurgerea timpului de actiune al dezinfectantului ( 30 de minute).

Dupa acest interval se va putea intra in spatiu si obligatoriu se va aerisi spatiul / spatiile tratate minim 30 de minute.

Dupa aerisire, suprafetele care vin in contact cu alimentele (mese, bucatarii) se vor sterge cu lavete umede cu apa. Apoi activitatea va putea fi reluata fara risc a personalului si al pacientilor.

DEZINFECTIE